Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

Whyd: להוסיף כל תוכן בכל אתר לרשימת ההשמעה שלכם [הזמנות]

$
0
0
מקור: יח"צ

מקור: יח"צ

אם אתם לא יכולים להעביר שעה ביום מבלי להאזין למוזיקה, בוודאי כבר יצא לכם להתקל בבעיות כאלה ואחרות בכל הנוגע להאזנה של מוזיקה באתרים השונים. בעוד שכיום ניתן למצוא באינטרנט מגוון רחב של מקורות, לעיתים קרובות ההאזנה אינה רציפה, ובכל שלוש דקות יהיה עלינו לקטוע את עבודתנו, לחפש את השיר הטוב הבא שיתחשק לנו להאזין לו, או להסתפק בשיר ממוצע מכיוון שאין לנו כוח להשקיע בכך.

הופכים את המוזיקה לחברתית

Whyd הוא למעשה אתר אינטרנט המציע מקום מפגש לכל חובבי המוזיקה באשר הם. באמצעות האתר תוכלו להאזין למוזיקה האהובה עליכם, למצוא מוזיקה חדשה וכמובן לבנות רשימות השמעה שונות, שיהיו זמינות עבורכם מכל מכשיר, ובכל זמן. עבור המשתמשים שאינם בטוחים לאיזה מוזיקה רוצים להאזין היום, מציע האתר סוג של רשת חברתית המאפשרת למצוא משתמשים בעלי טעם מוזיקלי דומה, או לקבל המלצות בנוגע לשירים פופולאריים ורלוונטיים עבורכם.

בניגוד לפנדורה, ספוטיפיי ודומיהן, Whyd מתמקד במוזיקה "החופשית" הנמצאת באינטרנט, ובאמצעות אתרים כמו יוטיוב, סאונדקלאוד ולמעשה כל אתר המציע מוזיקה – מאפשר לכם לבנות את רשימת ההשמעה האידיאלית עבורכם ולגשת אליה מאתר אחד ויחיד, ללא הצורך לעבור בין מספר אתרים רק כדי להאזין לשירים האהובים עליכם.

לצד החיפוש וההוספה של השירים הזמינה ישירות מהאתר, אחד מהפיצ'רים החביבים שמציעה Whyd היא הוספת Bookmark מיוחד לדפדפן, המסוגל לאסוף ולשמור את השירים להם אתם מאזינים ברגע זה, באתר בו אתם נמצאים. כך לדוגמה, במידה והתאהבתם בשיר חדש לו אתם מאזינים ברגע זה ממש ביוטיוב, תוכלו באמצעות לחיצה אחת להוסיף אותו אל אחת מרשימות ההשמעה שלכם, על מנת שיהפוך לזמין ונגיש גם להאזנות נוספות בעתיד.

כמובן שכיאה לכל אתר או שירות המבוסס בעיקר על המשתמשים, גם כאן ניתן למצוא הטמעה של שירותים חברתיים כגון טוויטר ופייסבוק, כאשר תוכלו לשתף את השירים האהובים עליכם גם עם חבריכם שאינם חלק מהאתר. במידה ואתם לא בטוחים למה אתם רוצים להאזין, תוכלו להשתמש ברשת על מנת למצוא מוזיקה חדשה, באמצעות המשתמשים והחברים אחריהם אתם עוקבים. לחילופין, כפתור ה-Discover יעזור לכם למצוא משתמשים עם טעם מוזיקלי דומה, שאולי ימליצו לכם על שירים טובים שעדיין לא הכרתם.

מגבירים את הווליום

אל השירות תוכלו להכנס באמצעות חשבון הפייסבוק שלכם, או באמצעות פתיחת חשבון חדש בשירות עצמו. לאחר ההרשמה והכניסה, המסך הראשון שיוצג לכם יכיל משתמשים מומלצים אחריהם תוכלו לעקוב, במטרה לגלות מוזיקה חדשה ומעניינת. לאחר שתבחרו את המשתמשים שנראים לכם בעל אוזן מוזיקלית מעניינת, יוצג בפניכם מסך הכניסה הרשמי לשירות, שמסביר על שני האיזורים השונים בו – חיפוש והוספת שירים.

בשורה התחתונה, מדובר בשירות שבמבט ראשוני נראה פשוט וקל להבנה, וחוץ מכמה נקודות פעוטות הוא אכן כך. אחד מהחסרונות המשמעותיים שאנחנו הצלחנו למצוא הוא העובדה שלחיצה על כפתור הפליי (Play) הגדול המופיע לצידו של כל שיר פותחת את עמוד השיר המקורי באתר החיצוני, ולא מתחילה לנגן אותו בתוך השירות.

למעשה, על מנת להשאר ולהאזין לשירים בתוך האתר תהיו חייבים להתחיל לייצר רשימות השמעה, פלייליסטים. כל מה שיהיה עליכם לעשות הוא ללחוץ על כפתור ה-Add לצידו של כל שיר, לבחור את הפלייליסט הקיים אליו תרצו להוסיף את השיר, במידה ויש לכם כאלה, או ליצור פלייליסט חדש לחלוטין. כמובן שלצד כל שיר או פרסום של אחד מחבריכם יופיעו הכפתורים החברתיים המוכרים, שיאפשרו לכם לאהוב (לייק) את הפרסום, או לשתף את השיר עם חבריכם.

לחיצה על עמוד הפרופיל שלכם בסרגל הכלים העליון תוביל אתכם אל הדף האישי שלכם, שיכיל את כל השירים שאספתם, הפלייליסטים שיצרתם ואפילו יציג את הלייקים האחרונים שהענקתם לחבריכם, במידה ויש שיר שמתחשק לכם לחזור אליו אך לא הוספתם אותו לרשימות שלכם. מעבר לכך לשונית הפלייליסט תאפשר לכם להאזין לכל השירים בלחיצת כפתור (Play All) – ותאפשר לכם להמשיך לגלוש באתר.

עמוד הפרופיל מזכיר במעט את עמוד הפרופיל בגוגל פלוס, ומתבטא בעיקר בעמודי הפרופיל המעוצבים, להם הוסיפו המשתמשים תמונת פרופיל ותמונת קאבר – ואנו ממליצים גם לכם לסגנן במעט את העמוד האישי שלכם במידה ותרצו עוקבים חדשים.

מקור: יח"צ

מקור: יח"צ

במידה ואתם מעוניינים לגלות מוזיקה חדשה, תוכלו לעשות זאת באמצעות מעבר אל לשונית ה-Discover המופיעה בתפריט העליון, אך שימו לב שקודם כל יהיה עליכם לבחור כמה וכמה שירים משלכם, על מנת שהמערכת תוכל לזהות איזה סוגים וז'אנרים רלוונטיים עבורכם.

בצד הקצת יותר מעצבן, אם לא הגדרתם מראש את ההתראות שלכם והזמנתם את חבריכם לשירות, תקבלו הודעה על פעולות שונות ולא כל כך מעניינות שהם עושים, כמו להצטרף לשירות, להוסיף שירים שאהבתם לרשימות האישיות שלהם וכדומה. בעוד שאפשר לפתור זאת בקלות על ידי כניסה למסך ההגדרות, עדיין מדובר על מטרד עבור חלקנו.

הבעיה המשמעותית והגדולה ביותר שייתכן ותתקלו בה בעת שימוש בשירות, הוא בהסכם השימוש שנחתם מול האתר. יוטיוב לדוגמה, אינה מאפשרת לחלק נרחב מהקליפים שלה להופיע כמוטמעים באתרים אחרים, כך שייתכן ולא תוכלו להאזין לשירים האהובים עליכם בפלייליסט, אלא יהיה עליכם לצאת מהאתר ולגשת ישירות אל יוטיוב – מה שלמעשה הופך את השימוש ב-Whyd ל-לא אידיאלי, ולא נוח. למרות זאת, אנו חייבים להודות כי בחלק נרחב ולמעשה ברוב השירים שהוספנו לא נתקלנו בבעיה בעת האזנה ישירות ב-Whyd, ובכל מקרה האתר מתפקד כ"סימנייה" נוחה לשירים האהובים עלינו, באתרים החיצוניים.

מוזיקה חובקת עולם והזמנות לבטא עבור קוראי גיקטיים

Whyd נוסדה ב-2012 ובחודש מרץ האחרון השיקה את מוצר הבטא שלה, הזמין נכון להיום רק באמצעות הזמנות לשירות. בעוד שמשרדי החברה ממוקמים בפריז, היא מונה שלושה יזמים מרוחקים במיוחד: ז'יל פופרדין (Gilles Poupardin), הנמצא בצרפת ואחראי על המוצר, ז'י מנג-ג'רארד (Jie Meng-Gerard) הממוקם בשנגחאי ואחראי על הפיתוח, והצלע הישראלית בשלישיה, יובל אייל, האחראי על השיווק והפיתוח העסקי. נכון להיום החברה גייסה כסף מקרן ממשלתית בצרפת (כהלוואה) והשאר מהיזמים עצמם, והיא למעשה בעיצומו של סבב הגיוס הראשון של החברה.

Whyd מעוניינת להיות הפינטרסט של עולם המוזיקה. השירות מעוניין לשלב בין אתר בו מאזינים למוזיקה, לאתר בו המשתמשים משתפים אותה. בדומה לפינטרסט, Whyd מאפשרת לאסוף מרחבי הרשת את המוזיקה המעניינת את המשתמשים, להוסיף אותה בלחיצת כפתור אל פרופיל המשתמש – ובכך למעשה לחשוף אותה הלאה, אל חבריו.

כיום ישנם הרבה מאוד שמות מוכרים, ידועים וגדולים בשוק המוזיקה הכוללים את ספוטיפיי, Deezer, Rdio, Itunes ושאר שירותים בתשלום לצד שירותים חינמיים כגון 8Tracks, Grooveshark, יוטיוב, סאונדקלאונד ואחרים. אך עבור כולן השיתוף העיקרי הוא ברשתות חברתיות חיצוניות, כגון פייסבוק וטוויטר – כאשר המשתמשים צריכים להשתמש בכמה וכמה שירותים במקביל על מנת לשתף את השירים האהובים עליהם עם חבריהם.

בראיון לניוזגיק מסביר יובל אייל כי אחד מהדברים הייחודים בגישה של Whyd לעולם המוזיקה היא שהיא יודעת כי לכל אחד יש את החבר שמבין במוזיקה, ויודע להמליץ על שירים טובים ומעניינים.

בצורה דומה לתעשיית המוזיקה, הבנויה על צמיחה באמצעות קובעי דיעה כגון DJs, תחנות רדיו וכדומה המשפיעים על קהל רחב, כך האתר מעוניין לחקות את המציאות הזאת, באמצעות מנגנון המאפשר למשתמשים להרשם (Subscribe) למשתמשים אחרים, ולא לז'אנר ספציפי. גם בכל הנוגע לזכויות היוצרים מבהיר יובל כי מדובר בבעיה שלמעשה כלל אינה קיימת, שכן כל התוכן ב-Whyd מגיע ממקורות "חופשיים" ברחבי האינטרנט כמו יוטיוב, סאונדקלאוד ואחרים, המוצגים תחת רשיונות Embedd.

עוד מוסיף יובל כי מנגנון ההמלצות של החברה יודע להמליץ על משתמשים בעלי טעם מוזיקלי דומה לשלכם, המבוסס על רשימת ההשמעה והשיתופיים האישיים שלכם. למעשה, Whyd מגדירה את עצמה כרשת חברתית לאוהבי מוזיקה, בדיוק כמו שפינטרסט היא רשת חברתית לתמונות ואובייקטים.

במידה וחששתם שלא תוכלו להתחיל להשתמש בשירות, Whyd סיפקה במיוחד עבור קוראי גיקטיים הזמנות לגרסת הבטא של האתר. כדי להתחיל לחפש, למצוא ולהאזין למוזיקה האהובה עליכם, על מה שעליכם לעשות הוא להכנס אל אתר החברה, באמצעות הקישור.

מקור: יח"צ

מקור: יח"צ


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527